Dakisolatie

Dampopen of dampdicht

Bij het isoleren van je dak, onafhankelijk van een dampopen- of dampdichte constructie moet je er altijd voor zorgen dat het in ieder geval luchtdicht is.

Het van binnenuit isoleren van je houten dakconstructie kan heel gemakkelijk. Belangrijk is dat er een intelligente (variabele) dampremmer, zoals de Starvap, Inthello of Targo Vari Vap N wordt toegepast. Dit zijn admende folies die onder andere er voor zorgen dat woonvocht uit je constructie blijft.

Als dit namelijk gebeurd, wordt het isolatiemateriaal nat en heeft het niet meer de juiste isolatiewaarde. Vergelijkbaar met een natte trui, hiermee ga je in de winter ook niet naar buiten.

Deze folies worden geplaatst aan de binnenzijde bij de isolatie. Te gebruiken bij een voorzetwand, plat dak of schuine kap. Bij elke buitenwand constructie.

Vraag naar onze oplossingen voor de juiste toepassing binnen jou project.

58133e76526f545e128b456a

Woonvocht (damp) in de woning, waar het 20˚C warm is en de dampdruk hoog, zal proberen naar buiten te gaan, waar het kouder is -5˚C en de dampdruk minder hoog is. Dit is een natuurlijk proces. Door het toepassen van een variabele dampremmer, kan er geen vocht in het isolatiemateriaal terecht komen.


Anderzijds als het zomer is, buiten 25 ˚C en binnen 20˚C zal de dampspanning van buiten naar binnen verlopen. Bij een gewone dampremmer kan dan het vocht dan niet uit de constructie, Dit geeft na verloop van tijd problemen (bouwschade).
Om dit te voorkomen is de variabele dampremmer, deze folie heeft membramen die in de zomer open gaan om het woonvocht uit de constructie te laten ontsnappen.

De dampremmende folie wordt geplaatst aan de binnenzijde bij de isolatie. Te gebruiken bij een voorzetwand, plat dak of schuine kap. Bij elke buitenwand constructie.
Als je denkt aan gezonde luchtwegen dan denk je aan een dampremmende folie, dit produkt heeft als hele belangrijke eigenschap dat het ademt.

Wat betreft gebruiksgemak staan deze folies vooraan. Vanwege hun trekkracht door het wapeningsgaas hoef je niet bang te zijn voor lekken of scheuren.

Verder zijn de folies voorzien van overlappings, merklijnen en stippen, welke van pas komen bij het correct plaatsen van de folie.


Voordelen dakisolatie Easycell

  • door de hoge fase verschuiving een fantastisch rendement
  • duurzaam isoleren met een hoog rendement
  • gemakkelijk (na) isoleren zonder ingrijpende verbouwing
  • subsidieregeling van kracht 2016
59a3df8c526f5401068b4567
59a3df8b526f54b5048b4569
59a3df8e526f54e3058b4569
59a3df89526f5409058b4569

Book an appointment with Easycell using SetMore