Voorzetwand

Warmte-isolatie

Het na-isoleren van de wanden van je woning kan heel gemakkelijk. Dit doe je middels een voorzetwand. Indien de voorzetwand geplaatst wordt voor een buitenmuur is het echt heel belangrijk dat er een variabele dampremmer wordt gebruikt! Deze folies maken het mogelijk dat het isolatiemateriaal kan blijven ademen.

Achter de gewapende variabele dampremmer wordt Easycell ingeblazen. Er is een gecontroleerde kwaliteitsverklaring afgegeven op Easycell door de ISSO. Raadpleeg de ISSO lijst om te weten hoeveel de Rc-waarde bedraagt bij welke dikte.

Echter, wat nog veel belangrijker is als je met ons isolatiemateriaal gaat isoleren is de faseverschuiving. Dit is de tijd die nodig is voor de kou in de winter of warmte in de zomer om door het isolatiemateriaal heen te dringen. Op onderstaand schema zie je heel goed hoe snel dat gaat bij piepschuim en minerale wol, ten opzichte van Easycell.

Dus je kunt wel een hele mooie Rc-waarde halen, maar in de praktijk heb je veel meer aan de faseverschuiving, want dat is wat telt! Met dit getal krijg je je energienota omlaag.

 Book an appointment with Easycell using SetMore