Offerte binnen
1 werkdag

Vraag aan

Informatie

Eenvoudig uw warmte behouden

Starvap folie voorkomt dat er warmte verloren gaat via het dak

Woningen met een schuine kap of plat dak verliezen veel warmte in de winter of koelte in de zomer.

Dit is absoluut niet nodig. Zonder ingewikkelde verbouwing(en) en slechts met een simpele ingreep kun je dit probleem door middel van dakisolatie voorkomen en verhelpen.

Om zo optimaal mogelijk het dak te isoleren zul je een vocht probleem moeten oplossen. Dit doet zich altijd voor in de schuine kap of het platte dak, namelijk het woonvocht van binnenuit. Dit moet als eerste aangepakt worden, tenzij de schuine kap aan de buitenzijde licht geventileerd is. Het platte dak moet altijd worden voorzien van een intelligente ademende dampremmende Starvap folie.

Wist je dat...

er dagelijks per huishouden tot wel 15 liter vocht geproduceert wordt. Je kunt het ook niet voorkomen, omdat dit vocht ontstaat door douchen, koken, ademen, afwassen, etc. Dit vocht wil naar buiten, het wil de woning verlaten, dus het zal stijgen en daardoor afkoelen. Doordat het afkoelt wordt het vloeibaar en noemen we de waterdamp vanaf nu condens.

Deze condens trekt op den duur in de houten constructie met als gevolg houtrot en schimmel. Vaak wordt ook een muffe lucht waargenomen. Je kunt je voorstellen dat deze lucht niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Denk aan Cara en Astma patienten.

Onze Starvap folie beschermt de houten constructie optimaal. Deze heeft een unieke eigenschap, namelijk dat het kan ademen. Je kunt dus spreken van een intelligente ademende folie. Het past zich aan de omstandigheden aan, die zich op dat moment voordoen, lees de folie past zich aan op de luchtvochtigheid van het moment. Daardoor heeft het zowel een dampremmende als drogende werking.

In de praktijk komt het neer dat een klein deel van het vocht wat is geproduceerd in huis opgeslagen zal worden in het hout. Slechts een zeer kleine hoeveelheid, omdat de folie dit voor het overgrote deel tegen zal gaan. Echter, dat gedeelte wat toch in het hout terecht komt zal in de zomer door de ademende werking van de Starvap direct verdampen, waardoor schimmel en houtrot tot het verleden behoort.

Naast een dampremmende werking voor het dak is het zeer aan te bevelen achter de folie onze hoogwaardige Easycell® te plaatsen, voor een optimale dakisolatie. Dit doe je door kleine vulgaatjes te maken. U kunt heel eenvoudig de Easycell® inblazen met de speciale inblaasmachine en daarna het gaatje afplakken met Starvap Tape. Deze tape heeft een kleefkracht die gegarandeerd wordt tot minstens 20 jaar.

Deze combinatie is de meest ideale voor wat betreft warmte isolatie van het dak. Namelijk na het isoleren van het dak met onze dampremmende Starvap folie en Easycell® zul je direct een zeer aangename temperatuur ervaren door het gehele huis. Immers je hebt een dikke laag wol over je huis geplaatst. Zoals algemeen bekend is, is wol zowel brandwerend als warmte isolerend.

Starvap folie zorgt ervoor dat schimmel en houtrot geen kans meer hebben

In de zomer zal het dan ook veel koeler aanvoelen in huis, omdat de warmte van de zon op het dak van het huis niet direct toegang heeft tot de woning.


Binnen 5 minuten een vrijblijvende offerte aanvragen?

Vraag nu aan

Book an appointment with Easycell using SetMore